Om Glasögoninfo.se

Glasögoninfo.se är en sida som innehåller artiklar och information om Glasögon och Glasögonfordral. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av leverantör av Glasögon

>> Glasögonbågar hos Lensway.


Köpa glasögon

>>    Glasögonbågar till bra priser - Snabbt & enkelt Köp Glasögonbågar på nätet via Optikbutiken här!

Köpa glasögon. Om du känner att din syn börjar bli dålig, eller att du lätt får ont i huvudet, så kan det vara en god idé att boka en tid hos en optiker för en synundersökning. Kom ihåg att synen förändras med åren och 80 % har inte samma syn som de hade för tre år sedan. Idag är det också många som har ett arbete som går ut på att man sitter mycket framför datorn. Det finns studier som visar på tydliga samband mellan bildskärmsarbete och ögonbesvär.

En synundersökning går mycket snabbt och därefter vet du vilket eventuellt synfel som du lider av. Om du ser dåligt på dåligt håll lider du av närsynthet, eller myopi som det också kallas. Skulle du, tvärtom se bra på håll men dåligt på nära håll lider du av översynthet, hyperopi.

Lider du av astigmatism, eller brytningsfel, så innebär det att du ser dåligt på både nära och långt håll. Vidare är det vanligt att man drabbas av åldersynthet, presbyopi, när man passerat 40-årsåldern. Samtliga dessa synfel går att korrigera med hjälp av glasögon. Vidare är det många som väljer att köpa glasögon av rent estetiska skäl. Glasögon är även en modeaccessoar och designen på bågarna kan berätta mycket om din personlighet.

Vid korrigering av synfel används sfäriska eller asfäriska glas. Glasögon kan ha flera brännvidder, så kallade fokalpunkter. Numera görs också progressiva glasögon. När det gäller progressiva glas så kan synskärpeavståndet varieras kontinuerligt. I fallet med bifokala glas så finns det en skarv mellan brännvidderna i glaset.

Då det finns ett relativt stort antal optiker på marknaden så ska du alltid ta dig tid att jämföra priset, utbud och villkor. På så vis kan du tjäna många sköna slantar. Innan du köper ett par glasögon så ska du låna hem flera par för påseende. Om du själv inte har någon direkt uppfattning om vilka bågar som passar just dig och ditt ansikte så kan du ta hjälp av optikern, men även vänner och bekanta.

I regel är det billigast att köpa glasögon över nätet. Några centrala återförsäljare av glasögon på nätet är Scandinavian Eyes, Optikbutiken, Favoptic och Ögat229. Först beställer du hem ett antal bågar för påseende. Sedan gör du din beställning. I regel tar det mellan 5 till 14 från det att du beställer dina glasögon tills du har dem hos dig. När man handlar glasögon över nätet så får man dock inte den personliga service som hos den vanlige optikern.

Då det för många innebär en ganska stor utgift att köpa glasögon kan det vara en god idé att vända sig till en återförsäljare som kan erbjuda delbetalning. Om du exempelvis väljer att köpa dina glasögon hos Synsam som kan du dela upp betalningen på 24 månader. Du betalar inga dolda avgifter och kostnaden för delbetalningen är densamma som vid kontant betalning.

I samband med att du köper glasögon så ska du alltid kontrollera vilka garantier som följer med köpet. I vissa fall kan det vara aktuellt att skaffa sig en extra trygghetsgaranti för köpet. Väljer du att köpa dina glasögon över nätet så ska du kontrollera så att återförsäljaren följer distanshandelslagen.