Om Glasögoninfo.se

Glasögoninfo.se är en sida som innehåller artiklar och information om Glasögon och Glasögonfordral. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av leverantör av Glasögon

>> Glasögonbågar hos Lensway.


Läsglasögon

>>    Glasögonbågar till bra priser - Snabbt & enkelt Köp Glasögonbågar på nätet via Optikbutiken här!

Läsglasögon. Synen förändras i takt med att man blir äldre. I regel uppkommer ålderssynthet, eller presbyopi som det också kallas, när man är i 40-årsåldern. Förklaringen till detta är att linsen i ögat förlorar sin elasticitet. Detta kallas också för minskad ackommodationsförmåga. Med ackommodation menas förmågan att förändra brytkraften i ögats lins.

Likväl pågår förändringar i linsen hela livet. Ett översynt öga har ett större behov av en ytterligare närkorrektion än ett närsynt öga. Det närsynta ögat klarar ofta att se bra på nära håll ifall man tar bort synhjälpmedlet för avståndsseende.

Avståndet på vilket man kan se en skarp bild varierar mellan närpunkten och fjärrpunkten. Om man har ett friskt öga så ligger fjärrpunkten på ett oändligt avstånd. I fallet med en ung människa så ligger närpunkten på 5 till 7 centimeter. När man kommer upp i åren blir det svårt att se skarpt på så nära håll. Dessa problem med ackommodationen gör att vissa inte kan se objekt skarpt som är närmare än 1,5 meter.

När du ska prova ut ett par läsglasögon är det viktigt att du får rätt styrka. Läsglasögon är till för att du ska kunna se bra på kort avstånd. Du kan handla dina läsglasögon hos din optiker eller direkt online. Några återförsäljare av läsglasögon online är Lasglasogon, Ellos, Se och Le och Portugal Import. Att köpa läsglasögon behöver inte innebära någon större investering. Likväl ska du alltid jämföra pris mellan flera olika återförsäljare. Förutom priset ska du också noga granska de köpevillkor som finns uppställda.

När du står i begrepp att köpa ett par läsglasögon kan det också vara en god idé att fundera på vilken typ av bågar som passar bäst till just ditt ansikte. Om du exempelvis har en fyrkantig ansiktsform som kan det vara en god idé att skaffa läsglasögon med ovala bågar. Skulle du däremot ha en rund ansiktsform så kan ett tips vara att skaffa fyrkantiga bågar.

Är din näsa lång så kan du prova ett par läsglasögon med en låg brygga, och motsatsen om du har en kort näsa. Sitter dina ögon nära varandra bör du satsa på en brygga som inte är så markerad. Om dina ögon sitter brett isär så satsa på en mycket markerad brygga.

Kom ihåg att dina läsglasögon också samspelar med ditt hår, dess färg och form, samt halsband och ringar i öronen. Har dina läsglasögon en mycket framträdande färg så kan det vara en idé att bära lite mer neutrala smycken. Likväl ska man komma ihåg att detta endast är allmänna smakråd. De viktigast är att du hitta ett par läsglasögon som fungerar bra och som du tycker är bekväma.

Innan du skaffar dig ett par läsglasögon så ska du alltid först genomgå en synundersökning hos din optiker. Eventuellt kan du behöva ett komplement till dina läsglasögon är du är på arbetet. Om du arbetar mycket framför en datorskärm bör du skaffa dig så kallade terminalglasögon. Du ska inte själv behöva betala för de glasögon som du är tvungen att bära på jobbet. För att läsa mer om detta så kan du skaffa ett exemplar av Arbetsmiljöverkets föreskrift Arbete vid bildskärm (AFS 1998:5).