Om Glasögoninfo.se

Glasögoninfo.se är en sida som innehåller artiklar och information om Glasögon och Glasögonfordral. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av leverantör av Glasögon

>> Glasögonbågar hos Lensway.


Progressiva glasögon

>>    Glasögonbågar till bra priser - Snabbt & enkelt Köp Glasögonbågar på nätet via Optikbutiken här!

Progressiva glasögon. En stor fördel med progressiva glas är att du bara behöver ett enda par för att kunna se bra på både kort och långt håll. Övergången är, till skillnad från bifokala glas, glidande. Innan du skaffar dig ett par progressiva glasögon så ska du vända dig till en optiker för en synundersökning. Under de senaste åren har det hänt mycket i utvecklingen av progressiva glas.

Den typ av progressiva glas som var de mest avancerade för bara några år sedan går idag under namnet basglas. Progressiva glas av typen basglas ger dig de mest basala fördelarna med progressiva glas. De har styrkor på flera avstånd och osynligs övergångar. Numera finns det också så kallade progressiva premiumglas.

Denna typ av progressiva glasögon ger dig ett bättre vidvinkelseende på långt håll. Vidare får du med de progressiva premiumglasen en bredare läszon på nära håll. Det är också lättare att vänja sig vid progressiva premiumglas än vid progressiva basglas. Ibland talar man också om dataprogressiva glas. Det är typ av arbetsglas som ger dig bra seende på nära håll och på mellanavstånd. Dataprogressiva glas kan vara ett mycket bra alternativ för dig som spenderar långa stunder framför en bildskärm. Detta då de ger en naturlig arbtsställning.

Att investera i progressiva glasögon innebär för de allra flesta en kännbar utgift. I samband med att du provar ut ett par progressiva glasögon som passar just dig kan det vara aktuellt att höra efter om det finns möjlighet till delbetalning. En viktig del i när du skaffar nya glasögon är att också hitta ett par bågar som du trivs med. Se alltid till att låna hem flera olika bågar för påseende.

Om du själv inte har någon direkt uppfattning om vilken typ av bågar som passar dig, så kan du rådfråga din optiker, men också vänner och familj. Det finns också några generella råd som man kan följa. Skulle du ha en rund ansiktsform så kan det passa bra med fyrkantiga bågar. Om du däremot har en fyrkantig ansiktsform så bör du satsa på progressiva glasögon med ovala bågar. Har du kort näsa bör bryggan vara hög, och tvärtom. Sitter dina ögon tätt så bör glasögonen ha en brygga som inte är så markerad.

Vidare samspelar bågarna med ditt hår och även smycken. Har dina glasögon en iögonfallande färg så kan det vara en idé att satsa på lite mer neutrala smycken. Kom dock ihåg att detta bara är allmänna tips som absolut inte behöver följa. Det vikigaste är ju trots allt att glasögonen korrigerar ditt synfel och att du själv trivs med bågarna.

I samband med att du ska köpa progressiva glasögon så ska du alltid ta dig tid att jämföra priset mellan flera olika återförsäljare på marknaden. I regel är det billigast om du väljer att köpa dina progressiva glasögon direkt online. Anledningen till att onlinebutikerna ofta kan erbjuda ett bra mycket billigare pris är att de inte har dyra butikslokaler. Det man förlorar när man köper sina progressiva glasögon online är dock den personliga servicen. Några centrala återförsäljare av progressiva glasögon är Favoptic, Specsavers, Optikbutiken och Synsam.